KPSS Ön Lisans

2021 KPSS Ön lisans Ne Zaman

KPSS Ön lisans sınavına 2. sınıf okuyanlar ile ön lisans mezunları çiftli seneler de yapılan KPSS sınavına girebilirler. Sınava Ön lisans mezunu olanlar, şu an lisans okuyan öğrenciler, isterlerse ön lisans KPSS sınavına, isterlerse de lisans KPSS sınavına girebilirler. Ön lisanstan mezun olan adaylar ortaöğretim KPSS sınavına giremez. Lisans mezunu olan bir aday da ön lisans ya da ortaöğretim sınavına giriş yapması söz konusu değil.

KPSS Ön lisans sınavının puanı 2 sene geçerli olduğu için, sınava girecek adaylarda mezun koşulu aranmaz. Fakat tercih işlemleri yapılacağı son tarihten itibaren mezun olmak şartını yerine getirmeliler.

KPSS Ön lisans Ne Zaman? 

KPSS ön lisans her senenin çiftli sayılarında olmaktadır. 2021 senesinde KPSS ön lisan yapılmayacaktır. KPSS ön lisan 2022 senesinde gerçekleştirilecek. 2022 ÖSYM sınav takvimi henüz açıklanmadığı için sınavın hangi tarihlerde olacağı belli değil.

 KPSS Ön Lisans İçin Gerekli Belgeler

Sınava ÖSYM’nin sitesi üzerinden başvuru yapacak olan adaylar siteye giriş yaparak orada yer alan başvuru formunu ve diğer bilgileri doğru bir şekilde doldurarak başvurularını yapabilirler. Fakat sınava ÖSYM merkezleri üzerinden başvuru yapacak olan adaylar sınav başvuru merkezine giderken yanlarında;

  • Sınav başvuru formunu eksiksiz doldurarak yanlarına almalılar
  • T.C kimlik belgesi veya süresi hala devam eden pasaportun aslı
  • Engel durumları olanlar devlet hastanesinden alınmış engel durumlarını belirten bir sağlık raporu

Gibi evrakları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

KPSS Ön Lisans’ın Soru sayısı ve Sınav Süresi

ÖSYM tarafından her 2 senede bir gerçekleştirilen KPSS ön lisan sınavında adaylar tek oturum da genel kültür ve genel yetenek adında iki test yapılmaktadır. Bu iki testin her biri 60 şar sorudan toplamsa 120 sorudan meydana gelmektedir. Sınavda adaylara yöneltilen 120 soruyu cevaplamaları için ÖSYM  tarafından tanınan sınav süresi 2 saat 10 dakika olarak belirtilmiştir. Ayrıca şuna da belirtelim ÖSYM’nin düzenlemiş olduğu sınavlara giderken adaylar yanlarına T.C kimlik kartları, sınav giriş belgesi ve su dışında hiç bir şey getirmemeli. Kalem, silgi gibi kırtasiye malzemeleri sınav salonlarında adaylara verilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu